Jobb

Inatt har jag jobbat det första riktiga passet sedan Knut föddes. 20-08, med ganska mycket körning, det flöt på bra faktiskt.
Så mycket höll det att jag inte skulle ut något före jul... fast å andra sidan är extra pengar alltid bra at hitta på kontot längre fram.

Jag har lite bilder som jag måste ladda upp här, men jag har inte orkat (ja, jag är fruktansvärt lat, jag vet). Dom kommer så småningom. Har ju fått tag i den randiga och stjärnmönstrade velouren, och jag har hunnit sy lite smått av dom så bilder på det kommer också så småningom.


Luciamys!

Idag var det Lucia-mys på dagis. Det var riktigt mysigt. Barnen kom in och sjöng för oss föräldrar och syskon och dom var så duktiga. Dom hade till och med övat in en liten teaterscen till en av låtarna. Lilla kickan håller på att vara stor.

Idag kom äntligen den randiga och stjärnmönstrade velouren! Superfin och härlig! Men, jag tycker nog att det kostade mer än det smakar.. i varje fall med tanke på hur länge jag har fått vänta. Dock fick jag ju faktiskt en meter extratyg som "plåster på såren" eller vad man ska säga... Så jag antar att det gör min väntan lite mera värd, men jag har inte bestämt än om jag kommer att beställa därifrån mer, jag har inte lust att vänta såhär länge någon fler gång.

Har sytt färdigt en klänning/tunika till Edla ikväll, den blev kanonfin! En riktig "tjejkaramell". Tycker jag i alla fall. Ska försöka ta en livebild i morgon om hon nu vill ha den på sig i morgon.

 


Julbak!

Nu är jag snart klar med jul och nyårsbaket!
Lussebullar (självklart), dubbla havreflarn med smörkräm mellan, biskvier i långpanna, chokladsnitt, chokladmaränger, polkagrismaränger, knäck och snickers har det hunnit bli.
Nu fattas bara dammsugare, brända mandlar och kanske något mer. Måste hinna sy undan lite tyger också före jul, har några projekt färdiga i huvudet men längre än så vill jag ju gärna komma.

Velourtygerna (stjärnor och ränder) kommer mest troligt inte att komma fram. Jag börjar ge upp hoppet faktiskt. Jag har mailat och mailat och mailat och efterlyst dom eftersom alla andra tygerna ju har kommit... jag har räknat ut att jag har betalat jättemycket för mycket för frakten på alla tygerna eftersom det är skickat i flera mindre paket i stället för ett stort (det blev alltså billigare för hon som skickade... så hon tjänade på frakten också), plus att jag nu inte får något svar om vars dom här sista tygerna är.
Om jag inte får tag i tygerna innan onsdag kommer jag att publicera företagets namn här och sedan bojkotta det hädanefter. Nu är det ingen superstor summa det rör sig om, men två meter tyg är ju ändå två meter och betalt är betalt.
Dessutom har jag fått reda på att det inte bara är jag som inte har fått alla tyger som är beställda, inte bara jag som inte fått svar och dessutom inte bara jag som har fått vänta. Jag har räknat ut att det har tagit över en månad sedan betalningen var gjord, snart två månader(!) och fortfarande har inte alla tyger kommit.
Jag ska göra lite undersökningar om vars jag kan anmäla det här om jag inte får tygerna till veckan. Får jag inte tyget så vill jag ju ha tillbaka mina pengar, även om det som sagt inte är någon förmögenhet det handlar om.

Potatismos med bregott

Koka två potatisar, en morot och kanske en palsternacka., Frysa in i kuber. Ta fram, lägga kuberna i plastpåsar, frysa in igen och sedan tina i micron när det är dags att ge till bebis. Jobbigt. Tycker jag..

När dottern var nästan 6 månader hade jag introducerat mer än bara potatis. fastän jag börjde introducera henne för mat när hon var 5 månader, alltså lika gammal som sonen. Fast han är "bara" på potatis. Och så har jag blandat i lite, lite palsternacka nu. Och så mosar jag i massor med bregott. Men potatis är fortfarande väldigt mycket grimaser. Han äter ju, efter lite lureri. Jag syndar. Jag ger honom banan, äpple och katrinplommonpurré. Fy på mig! Jag lurar honom med sött för att han ska öppna munnen. Stackars BVC-tanter om dom visste det. Stackars mig om BVC tanterna visste det. Eller ännu värre, om tandhygienisten visste det!
Fast han äter ju, faktiskt så äter han riktigt bra när jag lurar honom.

Är det verkligen så dödligt allvarligt att man ger bara potatis, eller bara palsternacka osv... Jag orkar inte. Jag vill inte. Jag kör mitt race och skiter i alla "goda" råd osv. Jag gör som jag vill. Det funkar för oss. Är inte det huvudsaken? För mig är det så.

 


Djungel i Lokus!

Jag har annonserat ut djungeltröjor i Lokus, första annonsen kommer ut i tidningen tisdag, med denna bilden:

fast bilden är rätt väg då, men jag orkar inte fixa det här och nu för bloggen.
Priset för en tröja är 225 kr inkl ev, frakt, storlekarna är 62-90 cl, kan även sys upp med marinblå eller petrolblå ärmar och bakstycke om så önskas.
Vill man ha en matchande snuttefilt tillkommer 50 kr.

Beställning eller ev, frågor skickas som vanligt till [email protected]
Bokar du genom bloggen får du 15% rabatt om du anger koden: DJUNGEL-KH
Passa på att köpa en väldigt uppskattad och speciell gåva till jul!

K har använt sin tröja nu två(!) dagar i rad och den blev riktigt, riktigt bra! Jag är supernöjd och kommer nog sy upp i större storlekar till honom också eftersom han växer.

RSS 2.0