Härliga vår!

Nu känns det verkligen att våren är här!
Idag har vi varit nere vid Djupskolavan och åkt "snurrpulka" och Benny och Edla har åkt rutschkana och det var hur härligt som helst! Solen värmde verkligen så efter lunch tog vi en promenad och Edla sov ute i vagnen och hade det mysigt och gott.

Vårmössan som jag trodde att jag lyckats med är verkligen i minsta laget, hon får på sig den men den åker uppåt så den täcker inte riktigt hela öronen... så den får nog doneras bort till någon med mindre huvud i stället.
Dock har jag hunnit sy en till tröja idag, eller t-shirt. Använde mig av spillbitar, riktigt skönt att bli kvitt lite sådana också och det här tröjmönstret är perfekt för att bli av med sådana bitar. Egentligen ska det vara långärmat men jag kortade armarna (annars skulle tyget inte ha räckt, det räckte precis) så det blir intressant att se om gumman kan ha den i morgon, nu ligger hon och sussar.


Svärmor och svärfar var förbi en sväng också idag och det var trevligt som vanligt. Vi åt middag ihop, det blev lite ihopskrap men det är ju mat det med. Benny hade bla gjort en god köttfärspaj :)

Nu ska jag fortsätta på ett projekt som jag inte riktigt vet om jag någonsin kommer bli klar med... vi får väl se ;)

Vårmössa!

Efter ett par härligt soliga dagar så blev jag inspirerad att sy en mysig vårmössa till lillstumpan.
Gjorde först en jättegullig mössa i rött kanintyg men den blev bara skit, den blev för hög i pannan och för bred vid öronen (sydde en med öronlappar). Sedan gjorde jag en annan typ men den mössan blev för hög och bred och sedan blev mudden alldeles för trång.
Men nu TROR jag att jag har lyckats äntligen! Vi får se i morgon när stumpan har vaknat, för nu är det för sent på dygnet för att hon ska agera modell.
Framsidan av mössan fick bli lite benvitt kanintyg, baksidan rosa/gul-randig och skåda dom väldans söta lila öronen ;)
Kan tillägga att mössan är fodrad med svart fleecetyg på insidan. Jag är inte riktigt 100% nöjd än, så jag ska modifiera mönstret lite till, men inte förrän tidigast i morgon kväll :)



Annars har dagen varit rätt så lugn. Har varit på stan och kollat läget lite, men där var det då inget nytt. Tänkte gå o kolla in vuxenbytardagen på St Mikaelsgården, men kom dit en hel timme innan dom skulle öppna så jag orkade inte vänta. Dessutom har jag fått tag på det jag letar efter redan så jag ska ta och lugna ner mig några 100 hekto...
Jag hoppas jag är ledig nästa helg för då kanske vi åker iväg till svärmor och svärfar och umgås med dom lite grand, det är ett bra tag sedan nu och skulle det dessutom lyckas så att det blir bra väder kanske det slinker ner nå slobben också :p DET är aldrig fel! :)

Nu ska det borstas lite tänder och sedan är det marsch isäng. Jag bara älskar den nya madrassen, kudden och täcket! Ibland är JYSK bra, när det är rea på sådana saker :)

Landskapsbody

Igår kväll fixade jag ihop en liten body i strl 62 i samma färgställning som Edlas landskapströja.
Tänk hur små dom är när dom föds! Edla drunknade ju nästan i strl 56 när hon var nyföding, och jag tycker den här bodyn i 62 är så pyttepytteliten.



Jag är f*n stolt över mina verk :) (inte för att skryta men... hahahahaha)

Landskapströja

Igår kväll sydde jag en tröja till Edla av landskapstyget och velouren från Hilco. Jag blev faktiskt riktigt nöjd måste jag säga. Jag hade inget mönster utan klippte ut bitarna på fri hand så jag hoppas hon kan ha tröjan (har inte provat den än) så hon får agera modell när hon kommer från dagis :)
Våran hemtelefon har slutat fungera helt plötsligt också igår, jag förstår inte vad det är som är fel heller för sådär höll den på när vi inte hade fått till inkopplingen.

PAKET


Dessa två underbara högar ligger nu på busstationen, redo att hämtas ut :)  Trodde det skulle vara typ 3-4 meter tillsammans men det visade sig vara ca 3.5 meter i varje hög... så nu får symaskinen gå varm framöver!

Idag på förmiddagen har jag, mamma och Edla varit och hälsat på fröken Olsson och sett när hon jobbar stenhårt. Edla fick lite godisbitar med sig därifrån, så hon var supernöjd sen när vi var på Dollar Store, fast jag tror hon lämnade lite spår efter sig där för hon spottade ut en eller två godisar på golvet.
Nu är vi i alla fall hemma igen (tydligen) och har ätit lunch. Vi åt en riktig delikatess - korv och makaroner. Edla blev så exalterad när hon såg påsen med makaroner så hon hann rycka åt sig den innan jag hann med... så det var makaroner ÖVERALLT. Världens mest ledsna unge när jag skulle börja dammsuga upp makaronerna, så vi hjälptes åt att plocka upp hela miljonen makaroner och så sköljde jag av dom som jag skulle koka i stället. Då fick hon makaronskruvar till slut i alla fall.
Nu ligger hon i alla fall och tar en liten slummer, det lär nog behövas för hon var helt slut på när vi hade ätit. Plus att hon sov halvdåligt natten som var, stackarn.

Idéer

Nu har jag flera stycken idéer som jag hoppas kunna återskapa från fantasin till verkligheten...
Sommar och sol, randig trikå och söta tights som blir en kjol bland annat ;) Vi får väl se om det blir något eller stannar vid en välsigt vacker bild i mitt huvud, jag hoppas dock på det förstnämnda.

Bennys födelsedag

Igår fyllde min kära man hela 31 år!
Jag hade gjort en smörgåstårta till honom och bakat blåbärspaj, det är aldrig fel något av dom sakerna ;)


Det var första gången jag gjorde en smörgåstårta, men det blev supergod! Jag tog franskbröd och skar bort kanterna, det fick bli botten. Sedan gjorde jag egen skagenröra, på med mer franska och sedan dekorationerna.
Det blev riktigt lyckat.

Idag kom svärmor och svärfar och uppvaktade sonen sin, så dom har varit här mest hela dagen. Vi åt god mat och jag snodde ihop en pitekaka så att vi skulle ha nåt mjukt fikabröd också ;) Det låter som om vi inte gör annat än att vräka i oss, men det gör vi faktiskt.

Jag har köpt "lite" mera tyg.... 2,5 meter för att vara exakt. ganska dyrt tyg också men jag börjar inse att kvalite är något man betalar för när man köper tyg, dessutom kommer Edla få många fina kläder av det, bebis också.
Har fått sälja lite barnkläder som Edla aldri använder, kan vara bra för att finansiera alla mina tyginköp. Men men, man prioriterar ju bort annat i stället


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0