Underbart!

Igår var jag modig och beställde för första gången tyg från tygpyssling. Idag kom tygerna! Oj, så underbara dom är! Men dyra... det kändes i plånboken kan jag säga men åh vilken kvalitétsskillnad mellan Hilco-tygerna och en del av dom billigare tygerna som jag har!
Jag kommer absolut att beställa därifrån fler gånger!


Lånar bilderna av tygpyssling :) Vilken fin tröja/tunika det ska bli!


Livebild!


Inte för att skryta, men jag hade gissat benlängden väldigt bra :)
Det bästa av allt är väl att hon faktiskt älskar sina nya kläder, så jag behöver inte springa och jaga henne femtioelva varv innan jag får brottas och tvinga på henne kläderna...
Så det blir nog mer i denna stil :)

Blommiga tröjan får en kompis ;)

Den blommiga tröjan jag sydde av en klänning köpt på loppis är inte längre ensam. Nu är det en full kreation, en riktigt mysig dress!
Något jag saknar till gumman är riktigt lekvänliga bekväma och samtidigt snygga byxor. Jag har ju sytt nåt par, men hon har helt klart för lite. Så det fick bli dessa:

Mudd längst upp, dekorationer vid knäna som matchar tröjan och så bara vanligt fållat vid fötterna. Nu hoppas jag bara jag har gissat benlängden och midjemåttet någorlunda bra!

Såhär ser hela kreationen ut:


Jag hoppas på livebild i morgon :) Hade tänkt ta på henne setet då.

Blommig tröja från loppis

Idag ar vi på loppis och fyndade lite. Bla köpte jag en blommig klänning till Edla som jag tänkte hon skulle få växa i.
Men på ägen hem fick jag en uppenbarelse som blev denna:



det var inte lätt att få henne att posera medans hon stod stilla :p
Jag belv faktiskt riktigt nöjd. Det som blev över av klänningen ska bli en kjol och kanske räcker det äen till någon dekoration också.

Pärlan ska bort...

Nej, det här är inget jag egentligen vill.. men onödigt att den bara ska stå och samla damm:


Det följer med ett långt band som man knäpper fast om man vill hänga den över barnvagnen, passar även syskonvagnen och är perfekt för den som packar mycket! Den slukar allt man behöver och lite till.
Den är såklart riktigt läcker att ha som vanlig väska också, den är ju sjukt snygg tycker jag...


Igår låg Knut och sov i vagnen i köket och jag hade såklart hans nya snutte bredvid honom. När jag gick förbi som snabbast så ser jag det här:

Sockersöta pojken min!

Smart snuttefilt

Snuttefiltar är antingen för små, inte nog färgglada eller så är det något annat "fel" på dom enligt mig. Och framförallt: Dom har en väldigt stor förmåga att "försvinna", precis som dom där små leksakerna som ungarna vill ha med sig i vagnen.
Så, jag har designat en smart snuttefilt ikväll. Har haft idén i huvudet jättelänge men fick äntligen tummen ur.



En sida är i lysoreange velour, jag älskar den klara färgen! Den andra sidan är i flanell med grön botten och olika figurer som mönster. I två av hörnen har jag sytt "straps" som kan knäppas ihop. Ena sidan kan man knäppa fast i bältet på bilbarnstolen eller ex, vagnen. I andra "strapsen" kan man knäppa fast en bitring eller någon liten leksak och vips så vet man vars grejerna är. Ända tills ungen kommer på hur man knäpper upp knapparna men det är en annan historia.

Har massor med olika tyger som passar super till sådana här snuttefltar så nu blir det lite race på maskinen skulle jag tro. Den var riktigt rolig att sy!
Pris för den som vill köpa en sådan här filt: 85 kr för en liten (30x30 cm)  119 kr för en stor (45x45 cm)
Beställning görs via min mail: [email protected]
Passa på att beställa en helt unik snuttefilt till barn, barnbarn eller kompisens nyfödda.
Filten kan fås med kardborre i stället för knapp på strapsen om man vill.

Kommer att lägga ut bild här på bloggen på tygerna som jag har, både till mössorna och till snuttefiltarna så att dom som är intresserade av att beställa ser vilka tyger som finns och vad dom separata tygerna räcker till. Då blir det först till kvarn som gäller!
Jag har fått förfrågningar om bla, landskapsmössor men det tyget kommer inte att räcka till alla så det blir först till kvarn som gäller! Alltså den som "bokar" tyget först får beställa först... osv.
Jag kommer dock inte ta emot någon definitiv bokning förrän bilderna är utlagda här på bloggen.
Jag har mailat några av er om att jag ska skicka bilder på tygerna via mail men eftersom det blir så mycket mailande av bilder så gör jag såhär i stället och jag hoppas det är okej. Kommer även att lägga ut definitiva priser på mössorna tillsammans med bilderna.

Nu blev det rörigt som tusiken men jag hoppas ni förstår vad jag vill ha sagt :)

Phil & Ted

Nya vagnen har kommit! Ska strax montera ihop den.

Är nästan klar med lillemans overall också, ska bara dit med en dragkedja och lite knappar i princip.

Dop imorrn, hoppas på god stämning och att alla får äta sig mätta :)

Priser på mössor

Har fått lite förfrågningar om priser på mössorna.

Som sagt så vill jag ha 75:- för den oreanga i velour med trikåfodring i föregående inlägg.
Men eftersom dom andra tygerna jag har är betydligt dyrare så stiger priset en aning för mössor i andra färger/mönster. Köper man flera så ordnar vi ett lite bättre pris.

En mössa i strl 1-3 år ligger prismässigt på 100-120 kr. Då är materialkostnaden täckt samt att jag får en liten slant för själva jobbet.
Jag kommer inte att diskutera något väldigt mycket om varför jag tar betalt osv. Vill man ha en mössa eller annat plagg uppsytt så blir det faktiskt inte gratis. Jag kan inte ge bort allt jag syr - det har jag faktiskt inte råd med.

Höstmössor!

Edla fick en jordbuggsmössa:


Sedan blev det en till:

Tyvärr har kameran fått tuppjuck för den oreanga velouren är riktigt lysorange, superläcker! Dock har jag ingen som kan ha den så den säljes för 75 kr. Ev, frakt tillkommer.
Mössan är fodrad med randig trikå och passar bebis med huvudomfång 35 cm. Min mailadress: [email protected]
Jag har även kvar mer v bägge tygerna och kan sy upp i annan storlek om någon är intresserad.

Nu kommer även bild på muddsetet jag sydde för någon dag sedan:

RSS 2.0