A-kassan...

Äntligen har a-kassan kommit igång! Supertummen upp :)
Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Har ju vart kanonväder ju! Edla har promenerat med dockvagnen och dockan (dockan helnaken utan filt osv...) och hälsat på typ alla runt kvarteret och varit allmänt söt som hon ju alltid är.
Vi har även varit och hälsat på hos mamma och pappa och både farmor, farfar, mormor och Assar var där så det var riktigt trevligt.
Edla fick en alldeles egen godispåse av mormor och Assar när vi skulle gå hem så den ska hon få någon gång under helgen. Hon fick smaka några ikväll men jag tycker det är bättre att spara till helgen.
Nu sussar hon i alla fall, gullungen :)

Nyföding och bytardag!

Sydde klart en omlottbody igår med tillhörande mössa. Tyvärr blev inte bodyn som jag hade tänkt mig, den blev lite sned i sömmarna... Ritade upp mönstret på frihand så det fick justeras eftersom jag sydde men det blev i alla fall inte riktigt bra.
Tyvärr har jag inte kvar av tyget heller så att det räcker till en ny body, hade exakt så det räckte till en, men jag antar att jag har tyg så jag hinner nog sy massor av bodys om jag vill och orkar.

Idag = bytardag = Rebeckas lycka gjord!
Jag och mamma gick ner i ganska bra tid, vi var dock goda tvåor i kön :)
Hade ju planerat att köpa lite uteleksaker till Edla men jag tycker det fanns lite sånt. Hittade dock en förpacknng med tre sandleksaker, Nalle Puh-figurer såklart! Hittade även 2 Nalle Puh-böcker, hon älskar ju Puh så det var inget att fundera på. En annan leksak hon fick var ett gosedjur, en elefant som ser typ helt ny ut för en tia, så då känns det inte som att det gör så mycket att hon egentligen inte behöver fler gosedjur...

Var ute efter ett babygym och jag hittade ett superfint mjukt som jag högg direkt (eller, mamma hittade det och jag högg det). Hittade två täcken till spjälsäng, superbra att ha som extra då det går magsjuka eller sånt mindre mysigt.
Det blidde en sovpåse också med Nalle Puh på, tänkt till bebis såklart och sedan blidde det lite kläder, typ nattlinne och strumpor. en jättefin solhatt och så fick gumman badskor av mormor.

Så, nu är allt upptvättat och hänger på tork. Allt jag köpte idag gick på 345 kr, och då har jag inte räknat upp allt här för då är det ingen som orkar läsa...

Har gjort glass ikväll så jag väntar på att den ska frysa så jag får gotta mig i den :)
Superenkelt och multum mycket godare än den man köper i affären!

4 portioner: (eller det blir en halv 2-liters glassförpackning)

3 äggulor
3 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Vispa äggulor och florsocker posöst.
Vispa grädden, blanda sedan ner vaniljsockret.
Blanda ihop smetarna med varandra, häll ned i en form (jag använder en urdiskad glassförpackning) och låt stå i frysen i typ 4 timmar.

Har även gjort mera fislimpa, som står i ugnen nu.

Fest

Igår hade vi 18-årsfest för Simon. Så idag är det till att städa... Fast dom skötte sig snyggt, grabbsen, bättre än jag trodde faktiskt.
Trodde det hela skulle spåra ut helt och hållet ett tag men när dom störande personerna dragit vidare så blev allt genast mycket trevligare.

Igår var jag och Edla ute nästan hela dagen. Det var ju så härligt och det måste man utnyttja varenda sekund av om man har möjlighet.
Vi sopade uppfarten. Eller, jag sopade - Edla hämtade ur högen jag fick ihop och gjorde en annan hög, men hon tyckte det var hur kul som helst. Tror jag måste införskaffa en egen liten sop till henne om jag hittar någonstans. En egen kratta ska hon då få i vår. Tur är det att barn tycker om att hjälpa till när dom är små. Att det sedan kan bli heltokigt är en annan femma, men man lär sig inget om man inte provar själv. Och alla sätt är bra så länge det går framåt :)

På väg :)



Jag är fullt upptagen med att köpa, byta och sälja grejer. Bamseskor, Bamsesolglasögon och Hello Kittysolhatt är ett måste för damen i sommar. Ska väl se om jag hinner knåpa ihop lite egna solhattar också för det lär behövas fler än en. Annars är begagnade marknaden säkerligen fullproppad.
Utom dessa saker här ovan kommer 2 par prinsesstrosor och en rosarandig Hello Kitty baddräkt i samma paket. Underbara sjalare som säljer sina helt nya grejer billigt till mig :)

Tvättade upp massor med bebis minikläder igår så dom är nog torra idag.
Chock i min hjärna att jag tyckte Edla var stor när hon föddes! Hon var ju bara 50 cm lång och vägde knappt 3500 gram! Jag kommer väl i värsta chocktillståndet på BB när Edla ska hälsa på. 

SKRYT

Igår knåpade jag ihop en till bebisbody, fin tycker jag.

Storleken ska vara 62 men vi får väl se. Ska dit med knappar i grenen också, men det får bli efter löningen.
Mönstret har jag knåpat ihop själv, har blandat två olika mönster från Ottobre.
Själva "stommen" är samma som landskapsbodyn jag sydde, men jag ville ha omlottöppning i halsen i stället för knappar på ena sidan axeln så jag tog ett tröjmönster med omlottöppning och använde det hals-och armmönstret. Jag blev riktigt nöjd faktiskt, trodde inte att slutresultatet skulle likna någonting där ett tag men jag kan ju när jag väl vill ser jag.

Bakade fislimpa igår. Eller egentligen heter den väl fillimpa, men jag har döpt om den...
Ungar älskar den, vuxna älskar den. Och bäst av allt: den går fort och lätt att baka, även om man har en tvååring klämgandes runt benen medans man blandar ihop grejerna:

1 liter långfil (vet att vissa har vanlig fil, men jag tycker den blir saftigare med långfil)
3 dl brödsirap
3 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 kg rågsikt (1/2 påse alltså)
2 tsk brödkryddor

Blanda, blanda, blanda allt tills det är en seg deg. Häll upp i smörad långpanna och så måste man breda ut den med en slickepott eller nåt för degen blir rätt stabbig och flyter inte ut av sig självt, inte ens i ugnen (jag har provat!) som vissa degar gör.
In i ugnen på 100 grader. Långpannan ska vara på steget under mittersta falsen. Grädda 1 timme. Skruva upp ugnen till 150 grader och låt limpan gräddas ca en halvtimme till. Ta ut, låt kallna och skär upp - KLART!
Världsenkelt. Fast den kan ju som sagt ge vissa bieffekter...men det är den klart värd!

Tankar inför förlossningen...

Först och främst: tack Linda och Mia, mina trogna kommenterare ;) Har dock fått en lösning på babyskyddet... hoppas jag i alla fall.

Edla har förresten börjat vägra blöja *äntligen*, hon har inte riktigt förstått det här med toa och potta, men det komer nog. Det skulle vara superskönt med blöjfri dotter snarast i alla fall dagtid.
Skötbordet står i alla fall redo, ska bara göra i ordning en skötmadrass och pimpa det lite i lådorna sedan är det klart. Tullan står redo (fast obäddad dock) i vardagsrummet och Edla har den som docksäng för tillfället såg jag idag. Rätt sött faktiskt.

Nu vill jag ha förlossningsdags, vill uppleva det häftigaste jag har gjort igen (förhoppningsvis blir denna förlossning lika positiv) och jag vill träffa bebis.
Är det otrevligt at vägra besök från andra än pappan och syskon första dygnet/dygnen? Funderar starkt på att skriva in det i min förlossningsplan och skicka ut stränga order till Benny att ingen annan än han och Edla kommer in där jag och bebis ligger... tycker att det var skitjobbigt förra gången när andra (även fast det var mina/bennys föräldrar) höll Edla.
Fast jag får väl antagligen se hur det blir, kanske känns det annorlunda efter förlossningen men jag tvivlar starkt på det.

Nu ska jag fika golimpa som jag bakade häromdagen. Ska baka en ny imorrn för det är redan slut..eller kommer vara slut efter ikväll och imorrn bitti i alla fall ;)

PANIK!

Har panik, mer eller mindre hysterisk panik.
Måste fixa babyskydd och lite andra diverse grejer. Visserligen har vi ju kvar typ babygym (men jag vill ju ha ett sånt där fint..) men jag är ju shopoholic nr 1 när det gäller sådana saker... Det duger inte riktigt med vad som helst heller.
Babysitter ska vi också köpa, men det räcker ju om vi införskaffar under sommaren.
Men BABYSKYDD med bas, det vill jag ha pronto... typ.
Och så har jag sett världens smartaste lösning för samsovning om man vill att barnet ändå ska sova i "egen" säng. Men vi får väl se vad det blir. Får prioritera och väga noga... speciellt eftersom jag tjänar som halvdåligt medans jag väntar på beslut från a-kassan.
Skickade in diverse arbetsgivarintyg idag, så jag hoppas beslutet kommer snart så att jag slipper den här klumpen i magen. Framförallt hoppas jag att jag får någon ersättning över huvud taget, så att jag vet om jag har några hundra eller noll att leva på varje månad liksom...

En uppslitande insikt igår - mitt oreanga kanintyg = slut. nästan. Det räcker kanske till någon lite ficka här och där... blev riktigt besviken för jag trodde att det i alla fall skulle räcka till ett par bebisbyxor men icke.
Förbaskat att tyget faktiskt ska ta slut någon gång... Men jag ska sy en supersöt tunika till gumman i det lila kanintyget.

Ursch, jag läser ju själv att jag låter som värsta insnöade sy/shopoholic, men det är jag verkligen inte. Använder syandet som "terapi"´och avslappning för det mesta och shoppandet... ja, vem gillar inte att shoppa?

Påsväska (eller nåt)

Jag fick mitt godis till slut. Köpte en chokladkaka med nonstop i stället för dom där linserna jag ville ha. Det fick duga, och det var faktiskt riktigt gott när surilet gick över.

Jag har varit kreativ ikväll och sytt en väskliknande sak. Det blev som en tygkasse med två små fickor inuti. Blev inspirerad av detta mönster: http://syserine.blogspot.com/2008_09_01_archive.html#44709203560206683
Dock blev det inte som jag hade tänkt det så jag fick svära ihop f*nskapet men till slut började det likna något i alla fall.



Vet att första bilden blev på sniskan men jag orkar inte fixa det nu. På nedre bilden syns det röda fodret och fickan som jag sydde. Den större fickan buktar ut lite, så man får plats med en plånbok om man vill det och i lilla fickan är det tänkt att man kan ha mobilen eller något annat roligt som man vill slippa leta i typ tio år innan man hittar det. I alla fall om man är som jag och tar med sig hela livet i väskan.
Nu blev som sagt inte den här som jag hade tänkt mig så jag kommer sy fler såna här, tills jag lyckas med modellen som jag har i huvudet. Så, är någon intresserad av att köpa en billig väskpåse så hojta till här eller via mejl! Sedan kanske det tar ett par dagar innan jag har något att sälja, men det är en helt annan femma ;) kommer inte att använda bara dessa tyger utan andra tyger som bara ligger som jag inte vet riktigt vad jag ska göra med...

Totalförstörd dag

Idag är allt sådär misslagom i min värld.
Vi for ut och handlade och jag skulle köpa godis. Lite och ingenting i börsen och sugen på EN enda sort. Fanns den sorten? NEJ. Inte på en enda affär och vi var på fyra affärer.
Sedan for vi hem och jag skulle göra biffar. Då hade vi inget ströbröd. Men det gick i alla fall... men ändå. Jag bara kokar alltså.
Sedan, följde jag med lillebror när han skulle skjutsa mamma för jag skulle kolla på fler affåärer efter mitt godis och så skulle jag posta ett paket. Ja, jag vet att jag är patetisk som fan som blir så sur över godis men va fan...
Men nej, inte på en enda affär i hela stan finns mitt godis! Förbannade butiker alltså. Så min dag är typ totalpaj så nu sitter jag här urfattig utan godis över huvud taget. Ska väl gulla med lillebror och höra om han kan ta med sig pengar senare idag och köpa nåt annat åt mig. Men det får bli när det här surilet har gått över.

Nu är jag less på att vara gravid. Det är jättemysigt och så, om man räknar bort foglossningar, förvärkar, all stress jag känner inför det ena och det andra och alla sparkarna på blåsan som gör att jag alltsomoftast måste springa 100 km/h till toan för att inte kissa ner mig... förbannat jävla kul. Det var garanterat en karl som kom på det där att bebisen kan nå pinkblåsan under graviditeten.
Jag vill ha sommar. Vill inte ha blåst och kallt och förbannat tråkigt längre. Nu vill jag ha grönt och blå himmel o massor av blommor och bara frid och fröjd, men det lär jag knappast få. Hela sommaren kommer säkert bli en varm, svettig pina från början till slut och jag kommer lukta bröstmjölk o svett omvartannat och avslaget kommer dröja sig kvar till slutet av augusti.

Idag är en riktig pissdag.

Lyckad påskhelg

Helgen blev riktigt lyckad faktiskt, förutom lite vaktid på natten (Edla har så svårt att sova när vi är borta) och lite klös mellan barnen, men det hör ju som till...
Vi grillade och åkte skoter, något som Edla älskade så vi skjutsade henne typ hela tiden. Direkt någon av dom andra som var med ens tittade på sin skoter var det "Åka SKOTER" från henne. Inte mig emot, det var riktigt mysigt. Det gick inte så fort, men ändå.

Egentligen hade vi tänkt åka hem igår men vi åkte hem redan i söndags, eftersom Edla sov så dåligt på nätterna och då sover man ju inte direkt bra själv heller.
Det var jätteskönt att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst, och det stämmer verkligen. Vi sov hela natten hela högen (tom. jag, med min pyttelilla gravidblåsa!).

Igår kväll hittade jag åt flodhästtyget som jag har haft borta (eller... jag hade pulat in det längst in, längst bak och längst ner i ett skåp... fråga inte varför) och Edla blev störtkär, så hon fick en ny tunika/klänning i det. Jag gjorde om mönstret från påsktunikan liite grand, gjorde den lite längre och mindre vid längst ner. Fast det märks inte så mycket, men jag blev mera nöjd med den än påsktunikan med tanke på passformen.
Jag gissar att hon kommer få en hel del sådana tunikor/klänningar till i sommar för dom är superroliga att sy, går hur fort som helst. Frågan är bara om hon verkligen behöver alla kläder som jag syr upp. Förmodligen inte.
Dessutom har jag gjort ett byte, pocketblöjor mot barbapappakläder (Eller jag sålde blöjorna till en tjej och köpte barbapappakläderna av en annan tjej för pengarna....) så jag vet snart inte hur jag ska motivera alla kläder. Snart är det väl dags att beställa nya kanintygerna också, frågan är hur jag motiverar det för gubben? Det är ju han som håller i plånboken för tillfället, för min stämpling har ju inte kommit igång än...


Påsken

jaha, skärtorsdag idag... Edla sov hela natten, hör och häpna... och jag låg på soffan och slumrade till och från :p men riktigt skönt var det!
Edla har "kommit på" att hon BARA vill ha ROSA OVERALLEN som är en strl för liten... så det blev världens protester i morse för hon fick inte ta den till dagis, men hon vägrade i sten att ta på sig dyra Didrikson-overallen.... okej, hon är bara två år och det går ju faktiskt tvinga ner henne i overallen, men då är hela dagen förstörd... så jag kompromissade och till slut fick hon ta sina röda täckbyxor och den rosa jackan. DÅ blev damen i fråga nöjd.

På dagis fick Edla röda kinder och fräknar, säklart hade hon på sig den nysydda påsktunikan och sitt fina randiga förkläde som jag snodde ihop till henne.
På bilden har hon dock tagit av sig förklädet... och röran kan ignoreras totalt (man FÅR ha stökigt när man har barn, faktiskt)

Sydde en till tunika ikväll, som jag tänkte att Edlas kusin Nova ska få när vi kommer till Malå i morgon. Vi ska vara där över påsk och åka skoter, grilla och bara ha det skönt till 100%, ska bli riktigt härligt att komma bort ett tag.

Nu till sist, önskar jag dig en riktigt GLAD PÅSK!

Vars tog våren vägen?

Dom där superfina dagarna som vi fick tog slut bara bums känns det som...nu håller jag tummarna för fler härligt soliga dagar! Framförallt hoppas jag att dom infaller påskhelgen när vi ska bort så att vi kan grilla och ha mysigt ute :)

Lillebror klarade körkortet idag, så nu ska man väl oroa sig för honom också. Fast å andra sidan så kör han nog väldigt bra. Det är upp till bevis i morgon för då ska jag och Edla ragga en sväng med honom :p GRATTIS SIMON!

RSS 2.0