Kanintröja och basbyxor :)

Idag har jag blivit klar med hela två små plagg till Knut!
Kanint-shirten klippte jag till och började med igår. Det blev raglanärmar eftersom dom är lättast att få till när man syr på frihand, tycker jag. Den blev klar idag på förmiddagen.
Sedan klippte jag till ett par muddbyxor av det underbara senapsgula tyget och den multigrönrandiga muddväven som jag köpte i Skellefteå på Ohlssons tyger. Dom muddbyxorna gick fort att sy!
Blev klar med ett annat par muddbyxor för ett par dagar sedan, men har inte orkat lägga upp någon bild på bara dom så bild på alla tre plaggen kommer här:

Alla tre plaggen blev strl 70/74

Idag har vart en riktig tröttdag! Knut sov asdåligt natten som var, stackaren hade ont i magen :(
Han fick förresten en fin dress av mormor igår, en multirandig från åhléns. Riktigt mysiga höstfärger!
Edla hon fick en Pippi-tröja och en Pippi-mössa som hon tycker jättemycket om, det också från mormor, inhandlat på Åhléns.

Mia: Kom och hämta kläderna. Du får ta alltihop helt gratis om du vill ha det ;) För här gör dom ingen nytta över huvud taget.

Piratlinne

Eftersom det blev satfläckar på Edlas linne före jag hann fota det så kommer bilder nu.
Framsidan:


Baksidan:



Jag älskar det här tyget! Det är samma tyg, ändå kan man få ut hur många olika tryck på plagget som helst!
Love it, love it, love it. Edla tyckte också det var fint. Risken finns att jag köper mer...

I morgon: Skellefteå på shopping, Stackgrönnan och äta jätteräkmackor, kanske O´learys till middagen (om jag får bestämma), sedan Malå. Vi är i Malå till tisdag eller onsdag.

Jag ska på Ohlssons tyger och kolla vad dom har för roligt i stuvbitslådorna :) Ska kolla mer muddväv också, har hel slut på brun och så vill jag ha någon fler rolig färg.

Syskon med pirater

Sydde Edlas piratlinne i förrgår kväll så hon hade det på¨sig igår, men jag hann inte fota det eftersom hon spillde saft och nu ligger linnet i tvättkorgen och väntar på att tas om hand av tvätterskan :p
Blev färdig med Knuts body idag, och jag är supernöjd! Blev lika nöjd med Edlas linne också så jag är riktigt nöjd med mig själv.
Framsidan:

Tyvärr hängde inte hjärnan med när jag klippte till bitarna. Det var meningen att baksidans motiv skulle bli framstycke, men skitsamma. Jag får sy en till :p
Baksidan:

Hur som helst lär jag vara ganska ensam om bodyn i lilla Lycksele :)

Idag kom svärmor oc svärfar förbi och Nisse och Benny var duktiga och började med glasväggen till duschen. Edla fick följa med dom tillbaka till Malå, det känns ganska skönt faktiskt. Särskilt som Benny jobbar ikväll och i morgon på dagen, så jag och Knut får göra precis vad vi vill.

Jag var med på Ansia campingens loppis igår kväll. Tänkte sälja massvis med flickkläder, men dom som ille ha flickkläder hade för stora flickor och jag för små kläder :( Jag fick dock sälja andra grejer så det blev hyfsat bra timpeng ändå av att stå där. Men snart tror jag att jag kör iväg kläderna som jag rensat ut till tippen för jag orkar inte ha dom liggandes. Ska göra nåt försök till sedan åker dom. Jag menar, 5 och 10 spänn per plagg, det r väl ändå inte dyrt? Nu är det skiftande kvalité på plaggen, men dom är fullkomligt funktionsdugliga och dom allra flesta i fint skick.
Skitsamma. Nu ska jag kolla runt lite här på the internet :p

Sytt :)

Det blev en t-shirt till Knut igår :) bra att hitta när dom varmare dagarna kommer tillbaka, för helt naken kan han ju inte vara om han inte sitter i sjalen (eller, då har han ju blöja..)
Hade klippt ut till två par byxor också men insåg att dom skulle bli alldeles för små(!) så dom får doneras till Edlas dockor nån gång när jag orkar sy ihop dom... har många projekt som bara ligger känns det som och mycket tyg på väg så nu måste jag få tummen ur snart... men å andra sidan är det bara tre veckor sedan jag kom hem med Knut så jag får väl lugnt finna mig i att det tar ett tag att återgå till "det normala". Fast jag tycker att vi har en ganska bra klang i dygnsrytmen redan. Edla sover bra på nätterna, Knut sover bra, och dagarna funkar fint.

Ikväl har Benny jobbat sin första tur efter att Knut föddes. Jag trodde att det skulle bli besvärligt att lägga Edla ikväll men icke. Det fixade vi fint, jag och hon och Knut. Blir spännande att se hur det går i morgon bitti med morgonbestyren... men det går säkert bra det med.
En sak är säker: utan bärsjalen skulle jag aldrig fixa vardagen såhär bra. Jag fattar inte varför jag inte köpte en till Edla när hon var bebis, men jag tyckte det var för dyrt och inbillade mig någonstans att Babybjörns bärsele var bättre... så fel jag hade! Vi la ut 700 spänn på en bärsele som vi använde några gånger, fick ont i ryggen och Edla satt konstigt i den. Nu har jag lagt ut något mer men köpt två sjalar så vi har varsinn, och jag bär nästan hela tiden utan att det känns i ryggen! Jag älskar mina sjalar! (Det gör Knut och Benny också)

RSS 2.0