Sjuka uppdateringar

Idag är E mycket piggare. Hon har ju vart dålig i feber och hosta. Hostan har hon kvar mycket av, och kanske lite, lite feber, men hon är betydligt piggare! Nu byger hon lego själv och har ätit lite på morgonen/förmiddagen så jag hoppas verkligen att hon blir frisk nu. Jag skulle lätt ha bytt med henne så att hon kunde ha fått slippa.

Igår kom svärföräldrarna från Malå och var hos mig och barnen medans B jobbade. Det var väldigt snällt, speciellt tur för K för E ville nästan bara vara med mamma hela tiden. Inte konstigt då man är liten och sjuk.
Natten mot igår så sov E i sin djungelklänning, hon älskar den! Tyvärr blev den aningen för stor, men skitsamma... funderar på att sy ärmmuddar i armsluten och korta ner ärmarna lite, som det är nu fick jag vika upp säkert 5 cm och jag tycker inte det är snyggt.

På bilden är hon i alvedondimma :) Lite dålig bild också, jag vet. Men whatthafuck I don´t give a damn... typ.
Hon hade på sig klänningen ända tills det blev åt helskotta för varmt för henne igår så hon var tvungen att ta av sig den.
Lillmans tröja i djungel och rött är också färdig, men jag ska göra några mindre justeringar på den innan jag vill visa upp den. Håller även på med några andra små söta saker...

Djungelfeber

Stumpan har feber och är alldeles eländig i förkylningen, stackarn.
Ikväll medans bägge ungarna sov så knåpade jag ihop en djungelklänning till E som hon nu ligger och sover i:

Bakstycke och ärmar syddes i röd interlock och framstycket som synes i djungeltyg.
Lilleman ska också få något plagg i djungeltyget, men före han får en djungelkreation så kommer jag att sy något fint av trollen och ett hästtyg som jag har, samt muddbyxor i denimblå velour.

den som väntar på något gott...


Äntligen troll!

Idag kom äntligen trolltygerna!
Lila och olivgrön jersey med troll på, samt enfärgat lila och grönt som ska bli supersöta kläder nu i vinter :) Så nu ska det bara tvättas och fixeras och torka, sedan sätter jag saxen i det!

Kaninbody & byxor


Okej, ingen livebild... men i alla fall en bild :)

Under dagen/kvällen har jag pysslat ihop en omlottbody som har legat lääänge och väntat på att bli ihopknåpad. När den sedan var något sånär klar (det fattas några knappar, knapparna tog nämligen slut under resans gång...) så kastade jag ihop ett par muddbyxor av enfärgat tyg som kan funka till lite allt möjligt. Bytte till mig den helfärgade turkosa interlocken mot ett annat tyg men jag blev lite besviken faktiskt, eftersom det verkar noppa lätt. Men kanske blir jag övveraskad efter ett par tvättar och inser att kvalitén faktiskt var okej.. vi får väl se.
Jag ska väl lägga till att jag har sytt en omlottbody från samma mönster tidigare men den är nog inte fotad och utlagd.. den bodyn har gul trikå som bas och landskap som framstycke, riktigt fin faktiskt. Ska även sy fast RebbanDesign lappar på bodyn och byxan, och såklart knappa klart bodyn :)

Urschan då..

Ingen livebild på Kitty-tröjan och byxorna än. Jag orkar inte ladda upp kortet från mobilen... så jag måste försöka ta med kameran men det har ju vart så himla varmt ute så hon behöver ju faktiskt inte ha Kittytröjan på... och inomhus svettas hon ju ihjäl om hon har den, så bilden komer senare.

Jag hade hoppats på att mina underbart fina tyger skulle komma snart någon gång... det börjar klia fruktansvärt i fingrarna nu efter att få sätta mina idéer till färdiga plagg. Förhoppningsvis så går trycken hem hos E, så får jag byta ut kläderna som hon aldrig använder till sånt som hon kanske kan tänkas använda.

K behöver dessutom bodys, bodys och bodys. Långärmade framförallt. Och så behöver han byxor. Egentligen strumpor också men det finns ju inga! Eller jo, på Lindex och åhléns och Chickaboom men jag har inte orkat fara in på stan för typ två par strumpor... Får väl så byxor med strumpor så slipper jag jaga rätt på dom där små gangstarna som alltid försvinner i tvätten men vars det vette tusan.

Har sett att många har börjat julpynta och det är mysigt. fastän jag tycker nog att det är liiite fusk att tjuvstarta före första advent-helgen. Men jag ska nog fuska jag med och koppla in julbelysningen snart, så lyser det upp lite i det här tråkiga ruskvädret! Det är ju otroligt varmt och lite snö för att vara så långt in i november.

Nu ska jag fortsätta klippa upp lite tyg, jag får nöja mig men lilla gömman som jag redan har *s*


Ulltröja i retrostil

Ikväll knopade jag ihop en tröja till mig själv (för en gångs skull) av den supermysiga ulltrikån som jag köpte för ett tag sedan. Tyget har legat ett tag och bara sett mysigt och fint ut så nu äntligen tordes jag sätta saxen i det.
Tyget är helbrunt, så jag sydde dekorsömmar i ärmslut och midjeslutet i oreange för att få lite, lite retrokänsla. Matcha kidsen :) Nej, men den här tröjan blir nog mest "hemmatröja". Fast jag har en idé i bakhuvudet till en omlottklänning fast jag har inte vågat mig på att prova än... Tänkte i så fall ha den här tröjan under klänningen. Vi får väl vänta och se om det blir något sådant eller inte ;)

Underställströjan live!


Okej, liite stor blev den, men jag älskar det turkosa mot det svarta tyget! Nu är det byxorna kvar men dom går fort att knåpa ihop. Dock så tog den turkosa mudden slut så jag får ta en annan färg till byxsluten.

En försmak på hur min syhörna kommer gestalta sig...


Det här Hello Kitty tyget i fleece damp ner i brevlådan igår, så gumman ska få ett fleeceset av det tyget. Fyndade det på tradera för en billig peng och Hello Kitty brukar ju vara populär hos stumpan så då kommer hon förhoppningsvis kunna ha på sig fleecesetet om det är riktigt kallt, utan att jag behöver bråka på henne det...


Julklappar och dajmtårta!

Hade besök av babymasagegänget idag :) Jag bjöd på kaffe och hemmagjord, laktosfri dajmglasstårta som faktiskt blev riktigt god!
Killarna växer och frrodas och alla tre är supergulliga med sina mulliga lår och dubbelhakor!

Vi hämtade ut paketet från lekmer idag, så nu har vi en julklapp kvar att fixa. Så nu gäller det att hålla sitt eget löfte om att det räcker sedan ;)

Ikväll: Sy ihop understället. Förhoppningsvis så har jag en bild i morgon :)


Scrapbooking


rensat bland scrapbookinggrejerna... det här ska bort


Underställ tillverkas...

Jag har klippt ut första understället av ullfrottén, det kommer bli så mysigt! Tror att jag måste försöka få tag i en bit till av ullfrottén för jag skulle nog vilja ha ett sånt underställ jag med, det är ju superhärligt! Tror och hoppas att E kommer tycka det blir mysiga plagg också för i så fall kanske hon inte springer runt utan plagg hela vintern.

Hade klädrens i E:s garderob häromdagen och som synes blev det en hel del kläder som åker! Och hälften fattar jag inte ens varför jag har sparat eller så vet jag inte vars dom kommer från. Två par av jeansen är typ helt nya. Då har man koll. Absolut noll koll.
Nu ska jag bara bli av med skiten också. Eller, det är ju fullt användningsdugliga kläder men ändå.. det ser ut som f*n här just nu! Har fått sälja några enstaka plagg och så har jag lagt ut ett litet paket på Tradera. Resten ska jag försöka ge bort tror jag. Antingen det eller så blir det soporna.


Jag hoppas att djungeltyget kommer idag! Kommer att byta lite kaniner och kanske något mer mot lite enfärgad interlock som ska passas ihop med djungelinterlocken. Det ska få bli till härliga raglantröjor som glädjer och värmer i vinter.

tygrens!




Bottennapp på kontot

ja nu är det nästan helt slut på kontot! För nu är äntligen tygerna från mjukatyger betalda så snart kommer symaskinen att gå varm här hemma! Jag har så många olika idéer i huvudet som bara måste få ta form och bli till superfina kläder! Förhoppningsvis i alla fall.

framförallt väntar jag på två av tygerna för jag har nämligen inte bara tänkt sy till barnen utan också till mig själv, för en gångs skull. Det blir säkert något sött matchande till Edla också, för jag tror inte jag kommer behöva hela bitarna själv.

 


Garderobsrens!

Ursäkta dassiga bilder...










Ullfrotté!

Nu är det 2 meter ullfrotté från Woolpower på väg till min brevlåda! Då kommer det absolut bli underställ till barnen men det kommer nog bli över en bit så om någon är ute efter ett underställ (eller bara långkalsonger) i strl 62-98, så hojta till för prisuppgift! Mailadresen är [email protected]

Ett väldigt vackert djungeltyg i interlock är också på väg (äntligen!) så det ska också bli fint till barnen.

RSS 2.0